De Grote Kerk in de media

Pers

Artikel AD Den Haag, 14 juli 2020, Geen rijtoer met Glazen Koets of balkonscène op Prinsjesdag
Bekijk het hele artikel hier.
Prinsjesdag moet het op de derde dinsdag van september doen zonder de beroemde rijtoer van de koning en de koningin in de Glazen Koets. Ook is er in Den Haag weinig militair ceremonieel bij de Grote Kerk en op het Noordeinde, maakten minister Ank Bijleveld van Defensie en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag vanmorgen bekend.

250 gasten

De traditionele bijeenkomst, de Verenigde Vergadering, in de Ridderzaal vindt dit jaar plaats in de Grote Kerk die genoeg ruimte biedt om voldoende afstand te bewaren. Normaal zijn er in de Ridderzaal zo’n duizend gasten aanwezig met Prinsjesdag, dit jaar is er plaats voor 250 gasten. Het zal voor het eerst sinds 1904 zijn dat de Verenigde Vergadering op Prinsjesdag niet op het Haagse Binnenhof plaatsvindt.

Interview Telegraaf (maandag 29 juni 2020), Senaatsvoorzitter Bruyn over coronaverhuizing naar Grote Kerk, Ziel Prinsjesdag behouden.

Pers artikel telegraaf

Voor meer informatie of persverzoeken: communicatie@grote-kerk.nl