Openstelling en beklimming van de Haagse Toren

Openstelling

Van dinsdag t/m zondag zetten we de deuren van de Grote Kerk voor je open en ben je van harte welkom om de kerk van binnen te aanschouwen. De ruimte en de lichtinval zorgen er ongetwijfeld voor dat ook jij van onze kerk onder de indruk bent. Let ook even op het prachtige lijnenspel in het hoogkoor en vergeet vooral ook niet omhoog te kijken naar de plafondschildering.

Neem daarnaast ook een kijkje bij de diverse monumenten in de kerk en bedenk je dan dat de Ridders van het Gulden Vlies hier hebben rondgelopen, regenten en zeehelden hier begraven liggen en kroonprinsen en -prinsessen hier zijn gedoopt. In dit bijzondere gebouw, dat de eeuwen heeft getrotseerd, vind je de sporen van heel verschillende periodes in de Nederlandse geschiedenis.

Volwassene: € 3,00 - Kinderen tot 12 jaar gratis
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie in de Grote Kerk (ingang: Stadsentree, zijde Oude Stadhuis).

December t/m februari:
Openstelling: zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur (*)
Rondleiding: zaterdag en zondag om 14.00 uur (*)

Van juni t/m september is de Grote Kerk opengesteld voor het publiek. Dit zijn de openingstijden:

Maandag Gesloten
Dinsdag 11.00 - 14.00 uur
Woensdag 11.00 - 14.00 uur
Donderdag 11.00 - 17.00 uur
Vrijdag 11.00 - 14.00 uur
Zaterdag 11.00 - 14.00 uur
Zondag 14.00 - 17.00 uur

Beklim de Haagse Toren

Een baken en herkenningspunt van Den Haag, de Haagse Toren. Maar liefst 288 treden en 92,5 meter hoog met het mooiste uitzicht over de hele stad en regio. Met recht een hoogtepunt dat je niet mag missen!

Tijdens de beklimming is natuurlijk een gids aanwezig die met passie vertelt over de klokken, de speeltrommel en de geschiedenis van de Haagse Toren. Grappige anekdotes geven deze verhalen een luchtig tintje.

Volwassene: € 7,00 - Kind tot 12 jaar € 5,00
Combiticket Haagse Toren en Grote Kerk : Volwassene: € 10,00 - Kinderen tot 12 jaar € 7,00
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie in het portaal van de toren (ingang: Toren entree aan de Torenstraat).

December t/m februari:
zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur (*)

Maart t/m november
donderdag t/m zondag om 13.00 en 15.00 uur (*)

(*) Privétours op aanvraag mogelijk op alle dagen en tijden